Fra opera
til børnesange
- Nickies dobbelt-release!
”Hør, nu synger stjernerne” er titlen på operasanger Nickie Johanssons kommende udgivelse med danske børnesange, som har release i september 2019.

Da Nickie sidste år gik på barsel med sin første datter, Amalie, søgte hun forgæves efter en god indspilning af klassiske børnesange, spillet af professionelle klassiske musikere. Det var helt umuligt at opdrive, både digitalt og i fysisk form. Det blev hendes første inspiration til selv at indspille et udvalg af danske børnesange.

Nickie Johansson er vokset op i Aalborg i et hjem med meget musik i. Med en far som solobassist i Symfoniorkestret og en mor som musikpædagog var der masser af daglig musikalsk inspiration at hente helt fra barnsben.

Når Nickie var med far på job, lyttede hun til stor orkestermusik og fantastiske solister, og når hun var med mor på arbejde, sang hun med i forskellige kor og var fluen på væggen i musikundervisning.
Nickie plejer at sige: “Var det ikke for min far, var jeg aldrig blevet musiker og var det ikke for min mor, var jeg aldrig blevet sanger.”

Således afsluttede Nickie sine klassiske sangstudier på Det Fynske Musikkonservatorium i 2008 med en fornem eksamen og har siden da arbejdet som operasanger i utallige sammenhænge i Danmark og i udlandet.

Danske sange har altid haft en plads på Nickies koncerter, og særligt i de senere år er børnesangene også kommet på repertoiret, når hun f.eks. synger koncerter med pianist Mogens Dalsgaard.

Børnesangene er omhyggeligt udvalgt af Nickie selv. Det var helt oplagt for hende at vælge sange som ”Solen er så rød, mor”, ”Hist, hvor vejen slår en bugt” og ”Hør, den lille stær”, som var en del af hendes egen opvækst. Andre sange som f.eks. “Venter på far”, “Danse, danse, dukke min” og “Lille Poul ser ud på solen” har hun fundet ved at tale med sine forældre og bedsteforældre.
”Hør, nu synger stjernerne” har allerede fået stor opmærksomhed på tværs af generationer. Nickie har fået et klart indtryk af, at mange mennesker har en holdning til og følelser forbundet med børnesangene.

På indspilningen medvirker desuden tre fremragende musikere; pianist Ulrich Stærk, blokfløjtenist Pernille Petersen og cellist Jakob Kullberg. Alle er blandt de førende på deres instrumenter i Danmark.

Nickie håber at kunne glæde nuværende og kommende generationer af børn, forældre og bedsteforældre med en klassisk udgave af de fine børnesange.

Nickie er nu gravid igen og sammen med hendes kæreste, som også er operasanger, venter hun sig et barn til oktober. ”Hør, nu synger stjernerne” bliver derfor endnu mere aktuel og releasen i september kan lige nås inden den 2. release ;-)
“Var det ikke for min far, var jeg aldrig blevet musiker, og var det ikke for min mor, var jeg aldrig blevet sanger.”
Pressemateriale til download